Community

Diskussion (uppdatera)

QX
 
Av ellinor | 21 Feb 2015
Hejsan!

Efter att ha kommit hem från en semestervistelse kollade jag in snuttar från QX galan. Misstänkte att din halvbror skulle få komma med i ditt tal men kanske inte riktigt på det sättet. Ett stort + i "vår tid" är att man oftast pratar mer öppet om olikheter som vi hela tiden stöter på, vad vi tycker om dem och vad de innebär för just oss.
Det som vuxna inte ville prata med dig om när du var liten har nu kommit ut i ljuset och behöver inte gömmas eller pratas tyst om och det måste kännas skönt. Men det klart som du sa, hade du vetat kanske mycket varit/blivit annorlunda för dig. Barn är tolleranta och väldigt kloka, bara man förklarar på ett begripligt sätt.(Kanske hade din pappa mått mycket bättre utan att bära omkring på hemligheter i sin ryggsäck.)

Tror delvis att ålder spelar in i sammanhanget, min pappa var född -34 mamma är född -39, när jag o min syster var tonåringar diskuterade vi vid flera tillfällen sexuella läggningar där min pappa hade en helt annan uppfattning än min mamma. Jag har hela tiden vetat att min mamma hade och har en tollerant syn på olikheter o tycker att alla ska ha rätt att vara den man är och leva med vem man vill, - Huvudsaken att man är en bra människa och har det bra säger hon. Kanske är det av någon anledning lättare för kvinnor att acceptera olikheter än vad det är för män?

Din halvbror Göran tror jag hade känt sig stolt över vad du åstadkommit i din roll som Candy, säkert suttit på första parkett flera gånger, vem som går bäst i högklackat, vem vet? Inte är det jag iallafall...

Kram på dig, Ellinor

Ps. Måste få till en repris på "Livet är en schlager", kanske april?