Diskografi

Detta var ett album som jag längtat länge efter att få göra , ett album som hade fått gro där inne i huvudet och hjärtat och som äntligen fick se dagens ljus efter min 40-årsdag.
Jag tror att det var just det att jag fyllde 40 det här året som gjorde att jag kände mig mogen och det att jag lärt mig att bära min egen livserfarenhet synlig och med stolthet att jag kände att jag skulle kunna göra en trovärdig och genuin tolkning av den franska entertainern - en man som alltid funnits där inom mig - i mitt hjärta och min själ.
Skivan innehåller tolkningar av några av mina franskspråkiga favorit entertainers som Charles Aznavour och Brel men även tre nyskrivna sånger inspirerade av dessa estradörer skrivna av Annika Norlin och Andreas Mattson - där även Serge Gainsbourg varit inspiratör. Annika och Andreas nyöversatte också dom franska klassikerna till svenska eftersom jag ville sätta min egen prägel också med språket på mina versioner av sångerna.
Skivan spelades in under 6 fantastiska dagar på den anrika Atlantis studion i Stockholm med en specialsammansatt orkester på 18 man . Arrangör och dirigent var den genombegåvade Hans Ek som vi jobbade fram arrangemangen tillsammans med och producerade gjorde Pål Svenre och jag själv .
Jag var också glad att jag hade med mig min trio från ¨En Kväll med Peter Jöback¨ -turnén Rickard Nilsson, Ricard Nettermalm och Charlotte Centervall, som fick sällskap i kompet av den fantastiske Martin Höper på bas. Processen var rolig - först den långa listan på 50 låtar jag valde mellan, sen blev dom 20 som översattes till svenska - sen valde vi 14 som vi ville göra demos av samtidigt som den långa processen att få dom nya svenska texterna översatta och godkända av förlagen vilket innebar resor till Frankrike och Belgien. Sen några sessions med kompmusikerna för att hitta form och style på låtarna och sen Hans Eks arrangörsfingrar som ¨made magic¨ med sångerna .
Sen ska man lyfta fram Pål Svenre och Alar Suurnas fina mixar - skivan låter fantastisk och jag skulle vilja säga att det är en av mina absolut bästa skivor !
Dessutom är bilder och omslag helt fantastiskt, ett bra samarbete jag hade med fotografen Karin Törnblom och formgivare Karl-Magnus Boske som förverkligade mina tankar och idéer med råge.

Jag är också otroligt stolt över den påhittade dokumentären som Magnus Renfors gjorde tillsammans med mig om mitt franska alter ego i kortfilmen
¨La Vie, L'amour , La Mort¨ där bl.a Izabella Scorupco, Emma Sjöberg och Melinda Kinnaman är mina motspelare - ett litet mästerverk om man får säga det själv!

Läs mer om den på scen och film fliken.

Livet, Kärleken och Döden - La Vie, L'Amour, La Mort

01 Jag såg mig redan där (Je me vois deja)
02 Jag har dig nu
03 Vad gör en man till en man (Comme ils disent)
04 Häromdan när jag var ung (Hier encore)
05 Tiden (Le temps)
06 De desperata (Les désespérés)
07 Precis som vanligt (Comme d'habitude)
08 Jackie (La chanson de Jacky)
09 Sång för de gamla älskande (La chanson des vieux amants)
10 Släpp in mig
11 Allt finns kvar
12 Jag har levt (J'ai vecu)
13 En förtvivlad vän (Voir un ami pleurer)