Diskografi

Redan när "Kristina från Duvemåla" släpptes på CD sa jag till Sony Music att jag gärna ville gära en egen musikalplatta.Dels för att det görs så sällan, dels för att musikallåtar är sångmässigt tacksamma och har lyriskt berättande texter.Jag ville inte bara riva av kända hits som "Cabaret" och "Anthem" utan hitta stykcen som kunde utformas personligt, göras till mina egna.Jag ville inte heller välja en traditionell musikalproducent utan en mer poporienterad.Johan Ekelund.Tillsammans med honom och Hans Marklund plockade jag ut tretton låtar som jag verkligen gillar och som inte är alltför förknippade med andra artister - i alla fall inte för den svenska publiken.
Det kändes också viktigt att sjunga på svenska. Varje låt är mitt personliga val, precis som dom textförfattare som jag jobbat med; Ture Rangström, Björn Ulvaeus, Bosse Cargren, Calle Norlén och Hans Marklund.
Jag vill beröra, få folk att känna, men för att kunna göra det måste man själv tro på det jag sjunger. Därför är texterna så viktiga för mig.Jag har vänt och vridit på varje ord. Nästan alla texter är nyöversatta till plattan.
Speciellt stolt är jag över att få presentera den första Chesslåten på svenska: Pity the child/Vem ser ett barn som Björn Ulvaeus översatte speciellt till min skiva.
Variationen är viktigt, målet var att inget CD-spår skulle vara det andra likt. Därför har vi blandat musiker från alla hörn av musik-sverige, från symfoniorkester via Mikael Råbergs storband till Esbjörn Svensson Trio. Över 80 musiker medverkar på skivan.
Skivan fick ett mycket väl mottagande av både press och publik. Jag blev Grammisnominerad till ÅRET ARTIST.

Personliga Val

01: Nu Eller Aldrig
02: Led Hans Väg
03: Varför Gud
04: En Sång Om Oss
05: Spindelkvinnans Kyss
06: Det Måste Finnas Bättre Liv Än Det
07: Ut Mot Ett Hav
08: Jag Vill Inte Ha Något Regn På Min
09: Nåt Fint Som Pågår
10: Vem Ser Ett Barn
11: Ett Hörn Av Himlen