Diskografi

Jag hade idén om att skivan skulle vara som en film. En löst sammanhängande berättelse om vilsna och ensamma människor i en storstad. Deras drömmar och förhoppningar, rädslor och våndor.
Den övergripande tematiken är tillit och försoning. ¨ Stockholm I Natt ¨ skivans största sång säger mycket om skivans tema. Det filmiska finns där, liksom kontrasterna.
Skivan är skriven av mig, Niclas Frisk och Andreas Mattsson. Vi har haft ett långt samarbete och vi har förtroende för varandra. Trots att vi har olika bakgrunder så finns det många gemensamma referenser. Vi kompletterar varandra verkligen.

Man kan säga att jag står för dramatiken, Andreas för den raka popen och Niclas sköter svänget.

Det var viktigt för oss att texterna stod i centrum. Trots att låtarna är lekfullt arrangerade och orkestrerade så skall det finnas starka skäl till de musikaliska infallen. En trumpetslinga som accentuerar en textfras, ett melankoliskt stråkarr som balanserar och ger tyngd åt en lättsam refräng.
Vi jobbade överhuvudtaget mycket med kontraster. Det vackra och skira blir ännu vackrare om man anar ett stråk av svärta i bakgrunden. ¨ Bittersweet ¨ var ett ledord i hela processen. Precis som julskivan och ¨ Det här är platsen ¨ jobbade vi med det organiska känslan.
Man får intrycket av ett band som spelar tillsammans i ett rum och precis så var det.

Peter Kvint var skivans producent.

Människor Som Du Och Jag

01: Intro
02: Balladen Om Det Angenäma Livet
03: Han Är Med Mig Nu
04: Stockholm I Natt
05: Charlies Tema
06: Sen Du Åkte Bort
07: Inget Vi Får Vill Vi Ha Kvar
08: Hur Hamnade Jag Här
09: Jag Sjöng Varje Sång För Dig
10: Under Morgonljuset
11: Stoppa Mig
12: Jag Ångrar Ingenting Jag Gjort
13: Tänk Om Jag Hade Fel
14: Juni, Juli, Augusti