Scen & Film

LIVET ÄR EN SCHLAGER 

Stockholm - Cirkus  - 2015

Jag befann mig på Mark Levengoods och Jonas Gardells bröllop när Helen Sjöholm plötsligt dök upp och sjöng en fantastisk låt som Jonas ger Mark i bröllopspresent. ¨Som skapta för varandra ¨ heter den och jag kände att jag var tvungen att fråga Jonas efter ceremonin om vem som skrivit musiken. Han berättade att det är Fredrik Kempes musik och att den ingår i en ny musikal som dom båda sitter och knåpar på. Den bygger på Jonas film ¨Livet är en schlager ¨.

Genast frågar jag Jonas:  "Vem ska spela Candy Darling???"

Några månader senare jobbar jag i London och spelar titelrollen i Phantom of the Opera när jag blir uppringd av producenten Agnetha Villman. Hon undrar om Jonas och Fredrik kan få träffa mig i London och presentera musik från deras nya musikal. Jag minns att vi sågs på ett hotellrum inte långt ifrån min teater i West End. Jag blev genast stormförtjust i Fredriks fantastiska melodier och Jonas berättande texter. En oerhört spännande kombination tänkte jag. “Yes, det här vill jag göra!!”


Candy Darling var verkligen en roll jag längtat efter att göra av många olika anledningar. En karaktär som skulle bli spännande att få gestalta och leva med. När jag var liten hade jag en halvbror som försökte ta livet av sig. Långt senare i mitt vuxna liv fick jag berättat för mig att han var gay men att han också gillade att klä sig i kvinnokläder. Detta var inget mina föräldrar talat om för mig. Jag har faktiskt ingen aning om varför, men det fanns säkert många olika anledningar - sorg, skam eller kanske såg dom liknande tendenser hos mig och ville skydda mig från samma öde. Jag önskar att dom varit modiga och berättat sanningen från början.

Så en av anledningarna till att jag ville göra denna roll var att på detta sätt få hylla mindöde bror, visa att jag står upp för honom och är stolt över honom för den han var och det han stod för!!

Vi hade en fantastisk cast och ett spännande kreativt team, allt från Oscarsvinnaren Anna Asp - scenografi, Christer Lindarw - kostym och Linda Kebbon - Mask och Peruk. Det var underbart att få jobba med Helen Sjöholm igen, första gången sen Kristina från Duvemåla. Det var även fantastiskt att få jobba med roliga Johan Glans och fina Jonas Helgesson med flera .

Jag gillar musikalens budskap - att vi alla bär en dröm om att få vara något mer än det som bara ögat ser. Att bli accepterade och inkluderade oavsett hur vi lever, hur vi ser ut och hur vi älskar.

Föreställningen spelades över 150 föreställningar och fick pris som ¨Årets föreställning ¨ på QX galan. Jag fick också priset som ¨Årets Drag ¨på samma gala.