Scen & Film

EN KVÄLL MED PETER JÖBACK
Skandinavisk Höstturné 2010

Jag hade en idé att försöka göra en lite mer intimare föreställning och en slags sammanfattning av min artistiska och även personliga resa fram till detta år som showen gjordes - ett avstamp från min Schlager debut med "En Sensation" 1990 till min schlager comeback med "Hollow" 2010. Reflektioner och berättelser från dom stigar jag trampat mig fram på i karriären.

  För mig var föreställningen ett tydligt avslut på den långa "soulsearching" period som jag haft i mitt liv - ett slags facit på varför jag blev som jag blev - vad musiken betytt för mig under den här perioden av mitt liv . Som jag sa i föreställningen - musiken har varit som ett soundtrack för mig - ett sätt att känna gemenskap när jag känt min annorlunda och som till och med ibland fått mig att överleva. Vi turnérade i Norge, Sverige och Finland under två månaders tid .

Till min hjälp att framföra detta hade jag mina tre fantastiska vänner och musiker kollegor Charlotte Centervall, Rickard Nilsson och Ricard Nettermalm som verkligen fick vända ut och på sig själva och visa sin enorma musikalitet på dom mest fantastiska sätt. Tanken att bara spela med en trio var att jag ville se vad som hände med låtarna om man skalade av dom lite och min förhoppning var att texterna skulle få ta mer plats än vanligt vilket dom också gjorde - vi spelade sånger från hela min repertoar vilket var jätte kul - pop -visa - musikal allt ny-arrangerat av oss alla på scenen. Bland favoriterna för mig tillhör "Wicked Game" - duett med Charlotte som visade vilken fantastisk sångerska hon också är och den fina medleyversionen av "The Drugs Don't Work" och "Mellan en far och en son". Jag gillade också den för turnén nyskrivna låten "Inte redo än" som Mauro Scocco skrev till mig - turnéns ledmotiv. Som också släptes på singel på skivbolaget RAZZIA.

Jag gjorde scenografin tillsammans med Johan Friberg som också gjorde den magiska ljusdesignen - Skuggan min trogne följeslagare och vän gjorde kanon ljud som vanligt och Pirjo och Mika styrde upp kläderna tillsammans med mig. Och sen ska vi inte glömma Simon och Andreas som jobbade backstage och Kasper som körde våra grejer och vår fantastiska turnéledare Axel som fick oss att känna oss som kungar och drottning på denna turné. Manuset gjorde jag helt själv den här gången med pepp från världens bästa Maria Antoniou.
Ett fantastiskt team work !

Ett slags avslut på en "so far" 30-årig artistkarriär!

Till sist vill jag tacka alla ni som kom och såg våran föreställning - 42 gig blev det - tack för all kärlek ni ger oss. Ni inspirerar mig att fortsätta min artistiska resa - tack för alla stående ovationer - varje kväll! Det är mäktigt!