Scen & Film

STEPHEN SONDHEIM 80 ÅR
Hyllnings konsert tillsammans med Helen Sjöholm och Radiosymfonikerna

Ett riktigt drömprojekt och en stor ära att bli tillfrågad och att få göra detta tillsammans med denna fantastiska orkester under ledning av Anders Berglund och tillsammans med Helen Sjöholm - hör och häpna - faktiskt första gången vi gjort en egen konsert tillsammans . Om jag säger så här - det blir inte den sista . Jag hade så roligt från första till sista ton - Inspirerande att sjunga tillsammans . Dessutom att få tolka denna gigants musik och texter som inspirerat mig som musikalartist i så många år. Ett av dom svåraste men mest givande nummer vi gjorde var ett från hans fantastiska musikal "PASSION" - "You Are So Beautiful".

Som en tidning skrev - varför inte sätta upp den musikalen med mig och Helen och Malena Ehrnman i huvudrollerna - inte mig emot! Orkestern spelade fantastiskt och jag fick sjunga många av mina favorit musikal sånger som bl.a "Send In The Clowns" och "Nått fint som pågår / Varje dag som går" den senare som jag spelade in på min musikalskiva "Personliga Val" 1997. Vi fick fina recensioner här är ett citat från tidningen Dagens Nyheter ;
"Sjöholm och Jöback har sporrats till stordåd och Radiosymfonikerna vill inte sämre under Anders Berglunds ledning. Nej, bättre än så här har Sondheim aldrig låtit från en svensk scen."

Det var fint skrivet! Vi gjorde tre utsålda konserter på Berwaldhallen - jag hade kunnat gör minst 3 till!