Scen & Film

FRANSKA KORTFILMEN

"La Vie, L'Amour, La Mort"

Redan när jag började spåna på min ¨franska¨ skiva - ¨Livet , Kärleken och Döden¨ så hade jag en önskan om att få göra en riktigt bra och snygg musikvideo till en av sångerna på skivan - mycket eftersom jag gillar det filmiska uttrycket så mycket och för att det när det görs bra förstärker det musikaliska. 

Jag kunde inte då drömma om att jag ett halvår senare skulle sitta med en 30 minuter långkortfilm i min hand och att den skulle vara nominerad till en Grammis i kategorin årets video - vilken den sen blev! Jag visste dock att den jag ville samarbeta med hette Magnus Renfors, mannen som gjorde den fantastiska videon till ¨Stockholm i Natt¨.

Jag hade tidigt ett möte med honom på ett kafé i Stockholm och berättade då om den låt som kom att heta ¨Jag har dig nu¨ som skulle bli en homage till Gainsbourgs ¨Bonnie & Ckyde¨ och att jag frågat och fått ja av Izabella Scorupco att medverka på låten som ¨min¨ Birgitte Bardot. Och att jag skulle kunna tänka mig att göra en lite längre video runt just den sången - en liten story om deras relation o.s.v. Jag berättade också att jag hade en idé om att skaffa mig ett franskt alter ego på denna skiva. Detta gick Magnus igång på till 100 procent och nästa gång vi hade möte la han upp förslaget om att göra en fejkad dokumentär om mitt franska alter egos uppgång och fall. Jag föll pladask och sen var det ingen återvändo. Magnus och jag spånade manus och Hobby Film och mitt nystartade productionsbolag Sinclair Entertainment började leta finansiering till filmen.

Ett super begåvat team drogs ihop - fantastiskt begåvade och generösa kollegor ställde upp - koreograferade - tränade - plockade ihop kläder - designers lånade ut kläder  och plymer - ja det var helt otroligt vad folk jobbade - Vi hade ca. 6 inspelningsdagar på oss att få ihop allt - 3 dagar med fullt team på, vad kan det ha varit, 20 personer och tre dagar med bara regissör, handkamera och vi skådespelare. Ett långt efterarbete blev det av Magnus som klippte och klistrade så fingrarna blödde - det som är fantastiskt och som gör Magnus till en sådan bra regissör är att han är lyhörd och generös mot en som artist och dessutom otroligt smart och intelligent - och enormt musikalisk. Jag lärde mig mycket på denna resa och min längtan att få göra film blev bara ännu starkare - jag älskar film - jag älskar vad man kan göra! Det är Magi! 

Filmen hade premiär i Oktober 2011 på biograf Zita! Den har visats en gång på TV4 och jag hoppas vi ska kunna ge ut den på DVD i framtiden.

Ett av dom projekt som jag är mest stolt över i hela min karriär och startskottet för min nya bolag Sinclair Entertainment!

Övriga medverkande; Emma Sjöberg - Wiklund, Izabella Scorupco, Melinda Kinnaman. 

Sen skymtar man också Rennie Mirro, Karl Dyall och Vera Prada för att nämna några fler.