Scen & Film

I LOVE MUSICALS

Skandinavien turné hösten 2012

Idén till att göra denna stora och påkostade turné kom till när jag planerade för min flytt till London samma år på våren för att spela The Phantom i ¨Fantomen på Operan ¨ på Her Majesty's Theatre i London . Jag insåg att inte alla mina fans i Sverige och Norge skulle ha chansen att komma till London och titta så jag tänkte att jag skulle bjuda på en stor homage kväll till den genre som artistiskt ¨uppfostrade¨ mig som liten grabb. Jag fick också chansen att ta med mig några av dom skickliga artistkollegor som jag mött och arbetat med under dom åren som jag jobbat utomlands vilket gjorde hela projektet ännu roligare. Tanken bakom titeln till konserten och även affisch idén jag hade till konserterna var att jag ville leka lite med det faktum att musikal genren i en del kretsar kanske inte har den mest creddiga efterklangen - men att jag här ville outa mig själv som musikal älskare likt som man gör på ett AA - möte  - ¨Hej jag heter Peter - I LOVE MUSICALS ¨ och att jag inför publiken skulle erkänna mitt beroende - och att jag som jag gör på affischen bär det beroende med stolthet !! Som en som är en stolt blodgivare eller liknande! Jag har ju liksom haft det i blodet sen jag föddes...Jag är väldigt stolt över min genre - det finns inget som slår den när den är som bäst.

Vi tog oss igenom ca. 21 musikaler och sjöng över 35 låtar!!!! Några höjdpunkter för mig var ¨Pity the child¨ från ¨CHESS¨ och ¨Gethsemane¨ från ¨Jesus Christ Superstar¨ och min favorit musikal ¨Sweeney Todd ¨. Och alla dom roliga ensemble numren och duetterna. Ja jag gjorde det som sagt inte själv. Med mig hade jag den fantastiska Ma- Anne Dionisio från Canada som jag spelade emot i ¨Miss Saigon¨ i London 1997 och skönsjungande Kate Treharne från Wales som var min Christine i ¨The Phantom of The Opera¨ 2012. Vid min sida fanns även de två underbara baryton sångarna Michael Mccarthy och James Graeme samt den välspelande Stockholm Sinfonietta under ledning av Mr David White som jag samarbetade med i originaluppsättningen av ¨Witches of Eastwick¨ i London 2000.

Vi gjorde 6 föreställningar inför en jättestor och entusiastisk publik - stående ovationer och jubel som rörde oss alla till tårar . Så vi har bestämt oss att vi ska göra det igen - snart - kanske blir det en tradition så vi kan få flera människor att våga säga sitt namn och att avsluta meningen med att säga; - I LOVE MUSICALS!!!