Scen & Film

I LOVE MUSICALS - THE BROADWAY EDITION 

Svensk arenaturné - 2013

2013 års upplaga blev verkligen ett strå vassare - jag är sjukt stolt över den här turnén! Jag är så glad att jag hittat en form där jag får chansen att göra en unik och värdig homage till en genre som betytt så mycket för mig som artist. Att få göra det tillsammans med så många fantastiska musiker, artister, arrangörer, skickliga ljus- och ljud designers, kostymörer, hår/smink-folk och två riktigt bra producenter - Live Nation och mitt eget bolag, Sinclair Entertainment - kändes stort och lyxigt för mig! Årets konsert dirigerades av den fina Julian Bigg som gjorde ett kanonjobb med Stockholm Sinfonietta som återigen var basen i denna konsert tillsammans med kompgruppen - Le Comp - ledd av min bror Mikael Jöback.     

Gästartister var inga mindre än Broadway-stjärnan, och min goda vän, Norm Lewis. West End-stjärnan, och tidigare kollegan (i Häxorna i Eastwick ), Scarlett Strallen. Samt min Saigon motspelerska i London, den Kanadensiska stjärnan Ma-Anne Dionisio. Jag hade också med mig två fantastiska Svenska musikalstjärnor som alternerade - Helen Sjöholm och Gunilla Backman. 

Vi spelade för fullsatta arenor runtom i Sverige och spelade in Stockholmskonserten i Globen för TV4 som sändes under julhelgen 2013. Särskilt minns jag en roligt intro-film vi gjorde om ett så kallat AA möte. Fast i vår version var det ett möte för Anonyma musikalälskare - finns att titta på under VIDEO-fliken om man är nyfiken. Dessutom var det kul att jag hade haft möjlighet att spela in ett helt album med låtar från föreställningen som släpptes i samma veva som turnén startade!