Scen & Film

 

ELVA VECKOR ELVA STÄDER
Höstturné på skivan "Människor Som Du Och Jag" - 2007

Redan när jag började spela in min skiva ¨Människor som du och jag¨ så hade jag funderingar på den här turnén. Jag kände att jag ville ut på vägarna så snabbt som möjligt efter att skivan släppts så att jag på så sett kunde presentera den nya musiken live och berätta om mina tankar runt musiken.

Idén med att spela två föreställningar per stad var ju lite vågad men vi rodde det i land och hade mer eller mindre utsålt hela vägen i mål. 

Peter Lundqvist ( Scenograf ) och Linus Fellbom ( Ljus ) lyckades verkligen förverkliga mina visioner om hur det skulle se ut och den känsla jag efterstävade. Även Pirjo ( kläder ) såg till att mitt Peter Pan tema i en mer urban version blev förverkligat.

Världens bästa musiker hade jag med mig som också hade varit med och skapat soundet på skivan. Skuggan gjorde ett kanon ljud!  33 spelningar gjorde vi och en extra TV- inspelning som senare blev en fantastisk DVD ¨Peter Jöback - Live på Oscarsteatern¨.

Fantastiska minnen, bl.a två underbara kvällar på två utsålda Oslo konserthus som två av höjdpunkterna. Jag spelade piano och tog med mig gitarren upp på scenen för första gången. Den här skivan och turnén var tillägnad till alla dom som någon gång känt sig annorlunda och som känt utanförskap och som gått vilse i jakten efter meningen med livet och kärleken till sig själv - alltså människor som du och jag

Bandet bestod av: 
Annika Granlund
- sång och blås Ricard Nettermalm- trummor Rickard Nilsson-keyboard och kör Charlotte Centervall- gitarr och kör Niclas Frisk- gitarr och kör Bebe Risenfors- blås och keyboard Sven Lindvall- bas och bastuba.
Blev Grammis nominerad till årets liveakt