Scen & Film

STORYBOOK - KONSERTERNA
(Globen och Scandinavium) 2004

Vilken grej det var att få göra dom här jättekonserterna på dessa fantastiska arenor och med denna enorma orkester, Göteborgssymfoniker. Det slog mig först efteråt vilken grej det var att göra dom här kvällarna. Men jag njöt hela vägen i mål och jag hade faktiskt gåshud rakt igenom båda konserterna bara av känslan av att jag tog mod till mig att satsa på det här. Vi hade gäster också, Lisa Nilsson gästade i Göteborg och Sissel dök upp på Stockholmskonserten. Isa Norberg sjöng också med mig båda kvällarna.

Vi gjorde duetten vi  spelade in på skivan, med samma namn som konserterna, den heter ¨Summerwine ¨ , Lee Hazelwood och Nancy Sinatras gamla hit och Tine Matulessy dansade bakom mig på ¨Losing My Mind¨. Jag dammade även av min gamla Grease hit ¨Slut På Glamoren¨ och då hjälpte Lars Wallin till att klä mina tjejer i vackra kläder. Lars hjälpte mig för övrigt med hela konserten.

Rick Ljung gjorde hår . Konserten spelades också in av SVT som sände den på påsken 2005 och den blev då nominerad till en Guldros i Montreaux det året. Min andra nominering eftersom mitt musikalprogram som sändes 1997 också blev nominerat . Samtidigt som konserterna så släpptes skivan ¨Storybook¨ som faktiskt sålde guld i Sverige och nästan 40.000 i Norge. Den skivan blev nog mitt riktiga genombrott därborta. Önskar att jag någon gång kan göra den stora ¨Storybook¨ - konserten i Oslo också. Det vore kul.