Scen & Film

HÄXORNA I EASTWICK
Theatre Royal Drury Lane, West End, London 2000

Egentligen hade jag bestämt mig för att inte göra någon mer musikal på ett tag men när min engelska agent ringer upp mig och säger att Cameron Macintosh personligen bett mig att komma på audition för "Häxorna" kunde jag inte säga nej till att prova åtminstone.

Den första auditonen gick bra, dom frågade om jag ville ha rollen och att jag i så fall skulle få den på ett vilkor att jag jobbade på min amerikanska accent.

Under dom följande 3 månaderna flög dom över mig till London för privatlektioner med en accent coach. I december 3 mån. senare stod jag då på scen i west end för en ny audition i vetskap om att dom sett ett antal engelska och amerikanska killar för rollen.

Auditionen tog tre dagar, men så till slut fick jag rollen. När vi kom fram till att det gick att kombinera "Häxorna" med min nya platta var det inget svårt beslut. Jag skulle få en roll i en föreställning producerad av världens största teaterproducent. Att få vara med att skapa en roll och föreställning i denna storlek är väldigt sällsynt. Speciellt om du är svensk. Om den här föreställningen går bra har jag varit med och skapat teaterhistoria av världsformat. Det är väl inte så dåligt gjort av en 29-årig kille från Sverige.


"Häxorna i Eastwick" utspelar sig i den lilla staden Eastwick i New England, där tre häxor för att förgylla sina liv, trollar fram sin dröm man. I och med "Darryl Van Horns" ankomst, förverkligas deras fantasier, han ser till att de har så kul så att de svävar på moln! Men sedan bryter bokstavligen helvetet loss.

Manus och sångtexter till musikal versionen av "Häxorna i Eastwick" är skriven av John Dempsey och musiken är skriven av Dana Rowe, som även har skrivit "The Fix" för Cameron Mackintosh som hade en minst sagt succéartad premiär i USA förra året. Dempsey och Rowe håller för tillfället även på med ett nytt musikal projekt för Disney. Peter kommer spela Michael, son till Alexandra som är en av häxorna. Alexandra spelas av Broadway stjärnan Lucie Arnaz (dotter till Lucille Ball och Dessi Arnaz). De övriga två häxorna spelas av två av Englands främsta musikal stjärnor, Maria Friedman och Joanna Riding och den otäcke Darryl Van Horne spelas av den internationella teater, film och tv stjärnan Ian McShane.