Scen & Film 

PETER JÖBACK SHOW
Hamburger Börs, Stockholm, 1998

Att få göra en egen krogshow har alltid varit en stor dröm för mig. Mest för att jag alltid har gillat det klassiska "show-konceptet" och fullkomligt suttit som klistrad framför TV när det visats gamla MGM-filmer med Gene Kelly och Fred Astaire. Jag kunde väl aldrig drömma om att det skulle bli av så tidigt i min karriär.

Jag fick förfrågan redan 1996 av Börsens VD, men det var inte förrän jag varit i London i 8 månader och spelat i Miss Saigon och sett framgången jag fick med min skiva "Personliga val" som jag kände att det fanns en grund att stå på som artist och att det fanns ett publikt intresse för mig. Showen såg jag som en förlängning av mitt TV-program som jag gjorde julen 1997 och min turné i januari 1998.

Det var otroligt tryggt att få ta med just hela den orkestern på Börsen, under ledning av Anders Neglin och dom fyra fantastiska dansarna som också var med på mitt TV-program. Tillsammans med Hans Marklund och Roine Söderlundh satte jag ihop en show i ren och klassisk Broadway stil som man inte ser så ofta i Sverige.

Musikaliskt var den mer showbetonad jämfört med min musikalplatta, dock fanns flera av låtarna från plattan med. Jag satte även in låtar som inte är musikal som Always On My mind och I Who Have Nothing för att visa min bredd. Det blev roligt nog dom mest uppskattade låtarna.

Kläderna gjordes av Lars Wallin som gjorde ett otroligt genomtänkt arbete. Ni som var där vet vad jag menar. Det var en otroligt tuff höst för mig men väldigt lärorikt. Jag kanske gör ytterligare en show så småningom.